Klachtenregeling Adem bewindvoering BV
Tussen Adem bewindvoering BV en haar cliënten is er vaak contact. De (toekomstige) medewerkers doen hun uiterste best om op professionele, vriendelijke en eerlijke manier uw financiële zaken te beheren en u te woord te staan. Het kan gebeuren dat u niet tevreden bent over hoe de bewindvoerder zich heeft gedragen. U kunt dan een klacht indienen.
Een klacht indienen
De klachtenprocedure werkt als volgt.
- U stelt een brief op waarin u klacht aangeeft. U ondertekent de brief en stuurt deze naar per post of (gescand) naar het e-mailadres van uw bewindvoerder.
- U ontvangt binnen 2 werkdagen een ontvangstbevestiging.
- Uw klacht wordt beoordeeld door de bewindvoerder of diens vervanger. Als uw klacht niet in behandeling wordt genomen, dan ontvangt u hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk bericht. Hierin wordt uitgelegd waarom uw klacht niet in behandeling wordt genomen,
- Een klacht wordt niet in behandeling genomen of de behandeling wordt gestaakt als:
a. de klacht anoniem is.
b. de cliënt zich voor of tijdens de behandeling van dezelfde klacht tot de kantonrechter of andere burgerlijke rechter heeft gewend. - De bewindvoerder of diens vervanger neemt telefonisch contact met u op om uw klacht te bespreken. De klacht wordt direct opgelost als dit mogelijk is.
- Kan de klacht niet direct worden opgelost? Dan wordt een afspraak gemaakt voor een gesprek. U en de bewindvoerder kunnen dan de standpunten toelichten.
- Wordt tijdens dit gesprek de klacht opgelost? Dan ontvangt u hiervan een schriftelijke bevestiging.
- In alle andere gevallen ontvangt u binnen 14 dagen na het gesprek met de bewindvoerder een schriftelijke reactie. Hierin staat uw klacht, de feiten, de motivering van de beoordeling en de beslissing.
Klachtendossier en bewaartermijn
Als u een klacht indient, wordt een digitaal klachtendossier aangemaakt. Dit dossier wordt na afronding van de klacht 5 jaar bewaard. Als u het klachtendossier niet opvraagt, dan wordt dit dossier vernietigd.
Klacht namens een ander
Wilt u voor iemand een klacht indienen? Dan moet u een machtiging overleggen waaruit blijkt dat u gemachtigd bent om namens de ander een klacht in te dienen. Zonder machtiging wordt de klacht niet in behandeling genomen.
Niet eens met de uitkomst van de klacht
Bent u het niet eens met de bevindingen en/of maatregelen van de bewindvoerder? Dan kunt u zich richten tot de kantonrechter van de rechtbank in het arrondissement waar u woont.
Toelichting op de begrippen
Klacht: schriftelijke uiting van ongenoegen over de manier waarop de bewindvoerder zich tegen u of een ander heeft gedragen.
Bewindvoerder: degene die het bewind uitvoert.
Vervanger: degene die in plaats van de bewindvoerder werkzaamheden verricht voor de bewindvoerder.
Kantonrechter: de onafhankelijke kantonrechter, die de onderbewindstelling heeft uitgesproken en toezicht houdt op het gevoerde bewind.
Inwerkingtreding
Deze regeling treedt in werking op 1 maart 2020 en geldt voor onbepaalde tijd.
Heeft u een vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op!